Pages

Monday, January 2, 2012

SIAPAKAH HASNAH IBRAHIM??? WANITA ISLAM MALAYSIA YANG MURTAD


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِSIAPAKAH HASNAH IBRAHIM??? WANITA ISLAM MALAYSIA YANG MURTAD


Astaghfirullaaahh…,

Walaupun kisah ini sudah lama berlalu.., namun kita harus menjadikan ianya sebagai satu iktibar khususnya kepada umat islam negara ini yang semakin tercabar mendepani gejala murtad..!

Kisahnyaa… Hasnah Binti Ibrahim anak keluarga Melayu Islam yang susah dan hidup penuh kedaifan dalam keluarga miskin.
 
Hasnah mempunyai 12 orang adik beradik. Namun begitu beliau dikurniakan Allah kecerdikan dan berjaya dalam alam persekolahannya. Mengikut cerita Hasnah pada video klip dibawah ini, beliau ditawarkan BIASISWA kerajaan Malaysia untuk melanjutkan pelajarannya diluar negara.

Selepas itu, Hasnah berhasrat untuk menuntut di England tetapi telah ditawarkan meneruskan pengajiannya di Kansas State University USA. Maka disinilah Hasnah mengenali kehidupan penuh cabaran. Manhattan yang sangat terkenal dengan underground Christian Missionaries…

Beliau akui bahawa sewaktu di Kansas University, seorang pelajar bernama Robin sering “mendekati” beliau untuk menceritakan mengenai Jesus.. Malah Hasnah sebut Robin telah “di ajar” untuk How To Look For Those Who Need JESUS…!!
Kalau ikut kan dah ramai orang Melayu, Muslim dah murtad, dah keluar dari IslamTapi undang-undang Malaysia tak boleh nak halang. Apa boleh buat??? Perlembagaan kita dari dulu lagi dah ambil pakai undang-undang Lord Reid, undang-undang mat saleh jugak yang di agung-agungkan. Cuba gantikan Reid tu kepada Hudud.. Tak boleh ke??

Nauzubillah.

H
asnah bukan sahaja berbohong keluarganya susah, malahan menghinakan bapanya seorang penagih arak dan pemabuk.... bagi menghalalkan tindakannya berkahwin dengan Mat Salleh....Tak ada sesiapa ke nak ke Kansas State macam satu citer dulu, ada sorang Timbalan Menteri yang beria2 nak ke London menyelamat Sophia yang menjadi pelacur….. Entah laaaa

W
al'iyazubillah.......1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete