Pages

Friday, January 13, 2012

ZAKAT : JANGAN CAKAP LAGI... CHE MAT CHE ALI


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
ZAKAT : JANGAN CAKAP LAGI... CHE MAT CHE ALI

Kuala Lumpur 12 Jan : Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) memberitahu, prestasi kutipan zakat bagi tahun 2011 meningkat 24% berbanding tahun sebelumnya.

Dalam laporan yang lain, Pengarah MAIWP, Datuk Che Mat Che Ali meminta agar isu penyalahgunaan zakat tidak lagi timbul setelah Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan The menegaskan tiada penyalahgunaan dalam isu dibangkitkan dari perbelanjaan undang2 di bawah asnaf 8.
  
Menurutnya, wang zakat dibenar untuk digunakan menteri berkaitan keagamaan, dirinya dan mana2 pegawai MAIWP sebagai mempertahankan kedaulatan institusi Islam….

Selain itu, beliau turut menafikan dakwaan menyalahgunakan RM63,650 wang zakat bersama2 Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom kerana dana zakat dan sumber daripada kerajaan dimasukkan ke akaun yang sama.

“Akaun kami disemak oleh Ketua Audit Negara, jadi kami tidak boleh membuka akaun sesuka hati”, katanya.

He he he… Nampaknya macam Ketua Audit Negara yang bengong kan… kan.. kan… tak gheti buat kerja…

Ketua Audit Negara kena minta maaf pada Jamil Khir dan Che Mat Che Ali kerana mencalar imej mulia mereka…

Bukan ngan Jamil je… Ngan Shahrizat pun kena juga… Akta FITNAH tu…. Menteri di JPM (Bah. Agama) & Ketua Pengarah JAWI diFITNAH oleh Ketua Audit Negara…. Hebat kan Che Mat…. Halalkan la……

Menghindarkan Qazaf dibicarakan juga dalam kepentingan keagamaan dan mempertahankan KEDAULATAN ISLAM???  He he he


No comments:

Post a Comment