Pages

Friday, January 27, 2012

NFC: MUHYIDDIN TAKUT SURUHANJAYA DIRAJA, KENAPA???


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

NFC: MUHYIDDIN TAKUT SURUHANJAYA DIRAJA, KENAPA???

PUTRAJAYA - Pembentukan suruhanjaya diraja bagi menyiasat kemungkinan berlakunya penyelewengan dalam projek Pusat Fidlot Nasional (NFC) tidak diperlukan memandangkan langkah2 sedang diambil kerajaan melalui beberapa agensi penguatkuasaan sudah memadai, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin (gambar).
Muhyiddin Yassin
Timbalan Perdana Menteri berkata selain penjelasan dan laporan Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang berhubung isu itu, Polis Diraja Malaysia dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) masih menjalankan siasatan terperinci.
Saya fikir langkah2 yang diambil juruaudit negara ataupun Ketua Audit Negara dengan penjelasan itu memadai. Lagipun dalam peringkat yang sama beberapa agensi penguatkuasaan iaitu Polis Diraja Malaysia dan SPRM pun buat siasatan mereka. Kita harap hasil siasatannya dapat disiapkan dengan segera, bagi kita mengetahui kedudukan sebenarnya.

Di samping itu, daripada segi kerajaan sendiri kita telah melantik syarikat perunding kewangan ini akan buat pemeriksaan teliti untuk melihat semua sekali status kewangan syarikat ini di mana perbelanjaan yang telah dibuat, pinjaman yang telah dibekalkan dan berapa banyak baki wang dan sebagainya, katanya kepada pemberita selepas menghadiri taklimat khas Umno Putrajaya di sini hari ini. Kisah seterusnya klik di SINI
HE HE HE KENAPA MESTI TAKUT???
BUKAN KAH MASA TU, KO YANG JADI MENTERINYA?
BUKANKAH MASA TU, PERJANJIAN DIADAKAN DIBAWAH SELIAAN KO???
BUKANKAH POLIS KATA TAK ADA ELEMEN2 PECAH AMANAH???
BUKANKAN SPRM KATA TAK ADA KES... ENTAHLAH....


No comments:

Post a Comment