Pages

Saturday, January 21, 2012

SAMSENG UPAHAN GANGGU MAJLIS PR

 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


SAMSING UPAHAN UMNO GANGGU MAJLIS PR
Kelang, 21 Jan: Satu ceramah antara ABU dan kumpulan aktivis kaum India HINDRAF dan jemputan VIP iaitu Mat Sabu telah digangu oleh sekumpulan samseng upahan UMNO di Jalan Kebun malam tadi. Mereka dengan bongkaknya menggangu majlis yang di beri permit dan kebenaran untuk dadakan ceramah di dewan MBSA sek 30.


Beberapa pemuda Melayu yang agak kasar meyerbu MASUK KE DALAM DEWAN DENGAN MOTOSIKAL dan mengarahkan mereka menghentikan majlis dan bersurai. Rentetan kebiadapan mereka ini berlaku pertikaman mulut dan diikuti serangan dari samseng2 upahan terhadap beberapa orang ahli Hindraf.


Tindakan mereka seolah2 menimbulkan suasana tidak harmoni antara kaum. Siapakah dibelakang samseng upahan ini???? Peristiwa ini amat memalukan kerana didikan yang remaja ini perolehi tidak menampakkan mereka sebagai generasi ISLAM.....

Seorang daripada hadhirin cedera dipukul samseng Melayu yang memalukan bangsa di majlis yang dibenarkan dan di beri permit polis.

Akibat daripada tindakan tersebut seorang ahli Kelab Penyokong PAS,... Krishnan cedera parah apabila diserang oleh remaja Melayu dan dimasukan ke Hospital Pakar Sri Sentosa bagi menerima rawatan. Berkata kepada Harakahdaily, Penyelaras Kebangsaan Hindraf, W.Sambulingam memberitahu remaja Melayu mula memasuki dewan menggunakan motosikal pada jam 915 malam selepas lima minit program itu bermula.
Hanya selepas lima minit ceramah itu bermula lebih kurang lima belas orang remaja Melayu memasuki dewan dan membuat kacau selain beberapa buah motosikal juga ...

No comments:

Post a Comment