Pages

Saturday, January 7, 2012

901 : FITNAH II - HUBUNGKAITNYA ATAU KEBETULAN?????


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

901 : FITNAH II : HUBUNGKAITNYA / KEBETULAN?????

SEMASA DSAI DI MASUKAN KEPENJARA SG. BULUH KERANAH FITNAH I, TANGGAL 14 SEPTEMBER 1999, MAHATHIR BARU PULANG DARI BER HAJI KE TANAH SUCI KERANA MENYUCIKAN IMEJNYA.

FITNAH II BERLANGSUNG… SKRIP LAKONAN SEPERTI ULANGAN PERISTIWA DALAM WATAK YANG BERBEZA JUGA MENUNAIKAN FARDHU HAJI. SAIFUL BUHARI PUN MENGERJAKAN HAJI PADA 2010 DAN DS NAJIB SERTA ISTERINYA SERTA BEBERAPA ORANG YANG PERGI BERSAMA-SAMANYA.

APAKAH PERISTIWA INI SECARA KEBETULAN ATAU MEMANG DIRANGKAN SEBAGAI PENYUCIAN DOSA??? ENTAHLA…

KEBANYAKAN ORANG2 MODEN MENGERJAKAN HAJI ZAMAN2 MODEN NI AKAN MELAKUKAN SECARA EKSPRESS. WALAU EKSPRESS MACAMANA SEKALIPUN, MEREKA TETAP MENJAGA AKHLAK SEBAGAI SEORANG HAJI YANG MENJAGA SEGALA TUNTUTAN2 HAJI TERMASUKLAH RUKUN2NYA, WAJIB2NYA DAN SUNAT2NYA SERTA SEMUA PANTANG LARANGNYA.

SEMACAM TELAH MENJADI SATU TREND KEPADA MASYARAKAT ISLAM DIZAMAN MUTAKHIR INI IALAH MENGANGGAP ALLAH SEBAGAI KULI HAMBA MEREKA IAITU TUKANG MENGHAPUSKAN DOSA2 YANG MEREKA LAKUKAN.

JUSTERU ITU KE MEKAH ADALAH SATU-SATUNYA TEMPAT SUCI UNTUK MENYUCIKAN DOSA YANG MEREKA BERULANGKALI MELAKUKANNYA TANPA ADA RASA INSAF, IMAN DAN TAQWA.

KATA ORANG2 ALIM ULAMA DULU2, KALAU TAK BERUBAH JUGA SETELAH KEMBALI DARI TANAH SUCI, HAJINYA ADALAH MARDUD. ENTAH LAAA… ORANG2 SEKARANG RAMAI DIKELILINGI OLEH PENASIHAT2 HAJI YANG BERTARAF 5 KE 7 BINTANG.
PERTURUNKAN GAMBAR2 EHSAN DARI MALAYSIANEWS:
SESUNGGUHNYA MEREKA MERENCANA, ALLAH JUGA MERENCANA DAN SESUNGGUHNYA RENCANA ALLAH YANG PALING BAIK......

No comments:

Post a Comment