Pages

Thursday, January 12, 2012

SANGGUPKAH SAIFUL DIMALUKAN DIMAHKAMAH RAYUAN?????


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
sANGGUPKAH SAIFUL DIMALUKAN DI MAHKAMAH RAYUAN????

TIGA DOKTOR PAKAR SAHKAN SAIFUL TIDAK DI LIWAT! 

1. Laporan pemeriksaan tiga pakar Hospital Kuala Lumpur ke atas Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa beliau diliwat merangkumi bukti DNA yang mencurigakan di samping mengesahkan secara rasmi bahawa tidak ada bukti klinikal menunjukkan bekas pembantu Anwar Ibrahim itu diliwat.
2. Pemeriksaan mendapati wujudnya dua sampel DNA lelaki berlainan pada tubuh Saiful, namun pemeriksaan klinikal tidak menyokong dakwaan Saiful bahawa beliau diliwat 

3. Laporan forensik klinikal itu yang disahkan oleh tiga pakar HKL daripada Jabatan Kecemasan dan Trauma, Jabatan Pembedahan dan Jabatan Perubatan Forensik membuat kesimpulan bahawa tidak ada bukti konklusif menunjukkan tusukan atau kesan luka pada dubur Saiful

4. Laporan perubatan itu disediakan oleh tiga pakar berkenaan berasaskan pemeriksaan komprehensif terhadap Saiful merangkumi penelitian fizikal dan ujian makmal.

5. Pemerikasaan fizikal meliputi bahagian kepala dan tengkok, dada, belakang badan, perut, bahagian luar kemaluan, bahagian luar dan dalam dubur 

6. Pemeriksaan kemaluan dan bahagian dubur: sekeliling dubur lembab, bahagian luar dubur tidak menunjukkan kesan parut, melecet atau luka baru, kelembapan normal, kemutan baik, tidak ada lendir, tidak ada kesan koyak atau luka, sedikit buasir tahap pertama pada sebelah kanan," laporan itu membuat penemuan. 

7. Pakar-pakar HKL juga membuat ujian makmal ke atas sampel swab yang diperolehi daripada Mohd Saiful. Ini termasuk daripada bahagian tonsil, bawah lidah, bahagian keliling dubur, bahagian atas dan bawah dubur untuk tujuan analisis air mani serta kanan dan kiri puting dan sekelilingnya, badan, kemaluan bagi analisis air liur. 

8. Ujian juga dijalankan ke atas sampel darah bagi profil DNA, alkohol serta toksikologi. 

9. Semua spesimen dilabel dan ditutup rapat oleh pakar dari Jabatan Perubatan Forensik dan diberi kepada DSP Judy Blacious a/l A.F. Pereira pada 29 Jun 2008 pada pukul 12.35 pagi untuk analisis makmal. 

10. Menurut seorang pakar perubatan hospital swasta yang tidak mahu dikenali laporan tersebut jelas menunjukkan Mohd Saiful tidak diliwat sebagaimana yang didakwa beliau. 

11. Ini berdasarkan kepada pemeriksaan fizikal pada bahagian-bahagian sulit beliau yang tidak mempunyai petanda atau kesan beliau diliwat. 

12. Beliau kata kali terakhir beliau diliwat adalah pada 26 Jun tetapi sampel hanya diperolehi pihak hospital pada 29 Jun iaitu tiga hari kemudian. 

13.Dalam tempoh tiga hari tersebut bermacam perkara boleh berlaku. Saiful sudah tentu mandi dan membersihkan badan beliau dan tidak mustahil juga melakukan persetubuhan. 

14.Hanya ini sahaja boleh menjelaskan mengapa ada kesan air mani pada beberapa swab yang diambil doktor, kecualilah air mani itu diletakkan kemudian 

15.Pakar itu berkata lazimnya jika seseorang yang mengalami buasir diliwat, beliau akan menunjukkan tanda-tanda kecederaan namun HKL tidak menemui kesan luka seumpama itu pada Saiful. Laporan berkenaan ditandatangani ketiga-tiga pakar HKL pada 13 Julai 2008. 

Sekian. 

Dr Khairul Nizam Bin Hassan
Dr Mohd Razali Ibrahim
Dr Siew Shieu Feng       

Entah la… selagi namanya manusia… bila2 boleh menjadi binatang… binatang yang diajar bercakap pun tak akan menjadi manusia…..
 
Mohd Saiful Bukhari Azlan berkata, dia menerima keputusan mahkamah membebas dan melepaskan Ketua Pembangkang itu dengan "hati yang tenang."

Bagaimanapun katanya, aduan dia sebagaimana laporan polis yang dibuat pada 28 Jun 2008 mempunyai hak untuk diadili sehingga ke peringkat mahkamah atasan. 

Oleh itu, saya dan keluarga berharap agar pihak pendakwa raya dapat memfailkan dan membawa kes ini ke Mahkamah Rayuan, kata beliau menerusi intro blognya.


SUMBER

1 comment:

  1. Saifool liwat diri sndiri... Kesian, habis madu sepah dibuang,xde sorang pn menteri UMNO nk bela seksfool.. Tu la, lain kali nk buat fitnah, fikir pnjang2..

    ReplyDelete