Pages

Saturday, January 28, 2012

DEBAT: LU 40 MINIT, GUA 20 MINIT... ADA BERANI????


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
DEBAT: LU 40 MINIT, GUA 20 MINIT... ADA BERANI????

KUALA LUMPUR, 28 Jan: Dia boleh cakap 20 minit, saya 10 minit. Dia balas 20 minit dan saya jawab 10 minit.

Itulah cadangan yang dikemukakan Datuk Sri Anwar Ibrahim kepada Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Razak dalam cadangan debat antara mereka.

Namun sehingga kini Najib tidak memberikan sebarang kesanggupan untuk debat ini.
Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan pula berkata, ia tidak perlu diadakan kerana ia budaya barat yang belum boleh diterima masyarakat negara ini.

Sebelum ini, badan penyelidikan, Merdeka Centre mencadangkan agar kedua2 mereka berdebat.

Anwar Ibrahim mengalu2kan idea berdebat dengan Najib sebagaimana disarankan oleh Merdeka Center berdasarkan penemuannya baru2 ini.

Sehubungan itu kata Anwar, debat yang disyorkan wajar bagi menjawab persoalan2 yang ditimbulkan terhadap Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR).

Masing2 buat tuduhan, kita tuduh Barisan Nasional rasuah dan gagal tadbir negara, BN tuduh kita tidak tahu urus ekonomi, tuduh Anwar jadi alat DAP, masing2 ada pendekatan dan kita cadang debat.

Apa yang kita sebut, kita pertahankan, itu sebabnya kita perlu debat. Insya-Allah kita menang dan dapat tawan Putrajaya, kata beliau pada Program Mesra Rakyat Bersama Penasihat Ekonomi Selangor di Stadium Sabak Bernam di sini baru2 ini.

Hari ini, Anwar memberikan syarat dan cadangan yang cukup berat sebelah untuk Najib iaitu tempoh masa bercakap yang lebih untuk Najib.

Cadangan itu dikemukakan Anwar melalui twitternya hari ini.

Sikap Najib enggan berdebat ini dibidas oleh Ketua Penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty.

Ini menampakkan betapa purbanya cara berfikir kepimpinan parti ini dan betapa gentarnya UMNO untuk berbicara secara bersemuka mengenai hak rakyat, katanya.


BUDAYA BARAT??? BUKAN KE UMNO SENDIRI DI ASASKAN OLEH FAHAMAN BARAT???? BUKAN KE UMNO WARISAN BRITISH???? APA RA LU AHMAD MASLAN… ITU TULUR BERAPA ADA DALAM????

KASI CITER LA SAMA RAKYAT… RAKYAT SEKARANG SUDAH TAU MAAAA APA LU OLANG SUDAH BIKIN KASI HANCUR INI NEGARA….. 

No comments:

Post a Comment