Pages

Sunday, January 29, 2012

PENYEMBUR MATA MAHATHIR BEBAS....


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِPENYEMBUR MATA MAHATHIR BEBAS....

KOTA BHARU - Mahkamah Tinggi di sini melepas dan membebaskan ahli perniagaan Datuk Nik Sapeia Nik Yusof daripada pertuduhan menyembur bahan pemedih mata ke arah Tun Dr Mahathir Mohamad pada 2006.

Hakim Datuk Mariana Yahya membuat keputusan itu selepas mendapati majistret yang mendengar kes itu telah terkhilaf daripada segi fakta dan undang2 dengan menjatuhkan hukuman penjara enam bulan terhadap Nik Sapeia pada 14 Januari 2010.

Dalam penghakimannya, Mariana berkata Majistret Azman Mustafa telah khilaf daripada segi fakta dan undang2 apabila mensabitkan Nik Sapeia dengan pertuduhan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan.

Tugas perayu adalah menimbulkan keraguan terhadap kes dan perayu telah mewujudkan keraguan tersebut, katanya.

CERITA SELANJUTNYA KLIK DISINI

Sejurus keputusan itu dibacakan, Nik Sapeia dilihat mengalirkan air mata dan memeluk panel peguamnya yang diketuai Datuk Seri Dr Muhammad Shafee Abdullah, anggota keluarga dan penyokong yang memenuhi galeri awam mahkamah.TERKENANG PERISTIWA NI, MAHATHIR KUTTI PUN PERNAH MERASAKAN PEDIHNYA MATA KENA SEMBURAN WATER CANON KAN? ITU LAH YANG DI GUNAKAN UNTUK MENAFIKAN TUNTUTAN RAKYAT SEMASA BELIAU MENTADBIR NEGARA DAHULU.

AGAK-AGAK AJI NAJIB AKAN MERASAINYA MACAM MAHADEY TAK… HE HE HE… TIADA YANG MUSTAHIL BERLAKU….. 

No comments:

Post a Comment