Pages

Sunday, January 1, 2012

LEMBU BERGERAK BEBAS - BILAKAH AKAN DIBUANG ARANG INI????


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
LEMBU-LEMBU MASIH BEBAS DATUK SHAMSULBAHRIN ISMAIL KENA TUDUH MENIPU


PEMBONGKARAN OLEH JABATAN AUDIT NEGARA MENGENAI PENYELEWENGAN DARI BEBERAPA TAHUN YANG SILAM SEHINGGA SEKARANG MASIH BELUM ADA TANDA-TANDA KERAJAAN BERMINAT UNTUK MENGIKIS ATAU MEMINIMAKANNYA.

1. KHAIRI JAMALUDDIN YANG MENGAJAK SDRA RAFIZI BERDEBAT.
2. MUHYIDDIN YASIN, MENTERI PERTANIAN DAN ASAS TANI DI KALA ITU.
3. NOH OMAR MENTERI ASAS TANI YANG BERBOHONG BERKALI-KALI
4. PEGAWAI KEMENTERIAN ASAS TANI YANG BERDOLAK-DALIK SEHINGGAKAN MENGALIR KELUAR RM250 JUTA... (RUJUK PAC)
5.  DS HAJI NAJIB SEBAGAI PI EM & MENTERI KEWANGAN TIDAK ALERT DALAM MEMBENARKAN KEWANGAN MALAYSIA MENGALIR TANPA PERJANJIAN KUKUH.... 

RAMAI........... BANYAK YANG MASIH MERUMPUT BEBAS DI TEPI JALAN... MENYAKITKAN MATA RAKYAT.....

CERITA TAUTAN :

1. KERBAU TIPU LEMBU RM1.76 JUTA
9. LEMBU BELI KONDO ONE MENERUNG RM13.8JUTA

SOROTAN KEMBALI :
Yang dilaporkan oleh BERNAMA Februari 18, 2008Objektif Projek Fidlot Kebangsaan : Bagi memenuhi permintaan yang kian meningkat untuk daging, pembangunan industry daging lembu akan dilaksanakan melalui penubuhan Pusat Fidlot Kebangsaan Yang berpangkalan di Gemas, Pusat Fidlot Kebangsaan merupakan satu projek bersama antara Negeri Sembilan dan Kerajaan Persekutuan melalui Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA) dan dijangka akan memainkan peranan penting dalam mencapai sasaran 28% tahap sara diri bagi daging lembu pengeluaran menjelang tahun 2010. Mandat sebagai integrator bagi projek itu, Fidlot Kebangsaan Corporation Sdn. Bhd. Dimiliki oleh Agroscience Industries Sdn. Bhd. dengan penyertaan dari Kerajaan Malaysia. Kepentingan komersial ialah pembangunan industry daging lembu Malaysia yang terancang, bersepadu dan mampan melalui pembangunan perladangan ternakan bersepadu sepenuhnya dan kemudahan pengeluaran daging lembu yang menguruskan pengimportan ternakan fidlot, penyembelihan, pemprosesan, pembungkusan dan pemasaran daging lembu di Malaysia.

Reported by BERNAMA February 18, 2008


Agriculture and Agro-Based Industry Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said this was because beef price in the world market had increased, and without entering into contracts with beef-suppyling nations such as Australia, there would be no guarantee of continuous supply and stable price.

He said this was also in line with the government’s aim of increasing beef production to 40 percent by 2015.

“I have suggested the setting up of a consortium to import cattle for farms in the country on a continuous basis.”

“I have met the biggest Australian beef producer and supplier which is keen to collaborate with Malaysian beef suppliers,” he told reporters after opening the ‘Pembangunan Industri Pengeluaran Daging Lembu’  seminar here today.

Muhyiddin said the consortium would be set up in two months’ time and the ministry had proposed that National Feedlot Corporation Sdn Bhd lead the consortium.


AKU TAK JUMPA LAGI LAPORAN AUDIT NEGARA DIAMBIL TINDAKAN OLEH KERAJAAN TERHADAP PEGAWAI2 KERAJAAN, MENTERI2 DAN SIAPA SAHAJA YANG BERSEKONGKONG.... 
LEMBU MASIH BEBAS MERAGUT.....


No comments:

Post a Comment