Pages

Thursday, October 18, 2012

NAJIB DOK JUAL UBAT... DEBAT TAKUT DEMAM


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
                                                                                                   
NAJIB: PAKATAN TIDAK MAMPU TERAJUI NEGARA  

LUMUT -  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan Pakatan Rakyat (PR) yang dianggotai tiga parti berbeza sanggup bersandiwara dan berpura2 sesama sendiri semata2 untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya.

Beliau berkata berbeza dengan pakatan pembangkang, BN tidak bercakap soal mahu menjatuhkan mana2 parti politik.

“Itu sahaja matlamat mereka, dan ini bukan bermakna mereka boleh dipercayai untuk memimpin negara kita,” katanya ketika berucap pada majlis Jamuan Janji Ditepati di Stadium Majlis Perbandaran Manjung yang diadakan sempena lawatan beliau ke selatan Perak.

Najib berkata, anggota pakatan pembangkang sebenarnya tidak sebulu antara satu sama lain dan sebab itulah mereka sehingga kini tidak berani menubuhkan kabinet bayangan, bertanding dalam pilihan raya umum dengan menggunakan satu simbol atau membentangkan hanya satu manifesto pilihan raya.

Tegas beliau, BN sebaliknya merupakan sebuah kerajaan yang padu dan bertindak dengan satu suara dalam memperjuang agenda pembangunan negara.

Perdana Menteri menekankan bahawa BN merupakan sebuah kerajaan bertanggungjawab terhadap rakyat dan ia memikul tugas berat itu sebaik mungkin.

Ini, menurut beliau, dicerminkan melalui pembentangan Belanjawan 2013 baru2 ini yang berpaksikan kepada usaha mensejahterakan rakyat dan memakmurkan negara.

Najib mengingatkan rakyat supaya tidak termakan dengan kata2 manis atau janji yang ditabur pihak pembangkang.

Sambil menarik perhatian bahawa mereka sememangnya petah bercakap, Perdana Menteri mengingatkan: “Tapi pilihan raya ini bukan soal orang petah bercakap.

Kalau kita nak pilih orang petah bercakap, kita pilih orang yang jual ubat di tepi jalan yang kata ubat mereka boleh sembuhkan pelbagai penyakit.”

Beliau turut merujuk kepada pemimpin sebuah parti pembangkang yang bertindak keluar parti setelah menyedari agenda perjuangan parti itu sebenarnya membawa keburukan kepada negarasumber
Najib tengah dok jual ubat pelali kat rakyat Malaysia setelah BAJETnya jadi caca merba…

FGVH yang diharapkan dapat mengapung saham kepada yang diharapkan menjadi GAGAL… imejnya telah menjadi keraguan para peneroka yang meletakan harapan tinggi…

Ulama UMNO BE END sendiri sedang GABRA sehinggakan Chua Soi Lek terpaksa mengambil tempat menyerang HUDUD….

Pilihanraya US melihatkan perdebatan calun2 Presiden berdebat memasukki pusingan ke 2 dan ke 3 sekarang… Malaysia kita makan ROTI NAJIB je la…..

No comments:

Post a Comment