Pages

Thursday, October 18, 2012

BARU USUL POTONG RM10… KALAU SEPARUH ELAUN DI USUL… MELENTING SPRING CAMNA AGAK NYA YEالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُه
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

TONY PUA 'BACUL' - ISMAIL SABRI

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menganggap anggota Parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua sebagai ‘bacul’ berikutan tindakannya mengusulkan pemotongan gaji beliau atas dakwaan salah guna kuasa dan memilih dalam memfailkan dakwaan ke atas syarikat.

“Saya sendiri berada di Parlimen semalam bagi menjawab isu Suaram dan Suara Inisiatif. 

“Kalau dia berani dia akan datang berhadapan dengan saya tapi saya anggap dia seorang yang bacul dan tak faham apa yang dia cakap," katanya kepada pemberita selepas menutup Simposium Gerakan Pengguna Malaysia 2012 di Institut Latihan Keselamatan Sosial KWSP (ESSET) di Kajang hari ini.

Ketua Publisiti DAP itu semalam mengusulkan agar RM10 dipotong daripada gaji Ismail Sabri kerana didakwa menyalahgunakan kuasa untuk kepentingan parti dalam siasatan berhubung Suara Inisiatif Sdn Bhd, sedangkan tidak mengambil tindakan ke atas beberapa syarikat lain yang turut melakukan kesalahan.

Ismail Sabri yang menafikan bahawa beliau memilih dalam memfailkan pendakwaan terhadap mana2 syarikat, menegaskan dalam tempoh setahun terdapat lebih 200 syarikat yang diambil tindakan dan Suara Inisiatif hanya merupakan satu daripadanya.

Beliau berkata apa saja kes yang melanggar peraturan dalam Akta Syarikat 1965 akan disiasat dan diambil tindakan.

“Saya harap Tony Pua jumpa saya, boleh saya ajar mengenai prosedur2. Saya tak tahu sama ada dia peguam atau tidak tapi kalau dia bukan peguam mungkin saya boleh bantu dia dari segi pemahaman tentang Akta Syarikat 1965,” katanya.sumber

Entah Ismail Sabri.. hari tu hang pertikai pasal ANAK tak berdaftar la….

Hang hentam macam hebat sangat, rupanya ANAK tu adalah di bawah PAS… Parti Politik yang sah….

Suaram juga mangsa kuasa hang, selepas di tembak keliling  kononnya terima duit SOROS… he he he… hentam jer lah labu….

No comments:

Post a Comment