Pages

Saturday, October 27, 2012

BILA DI TANGKAP - SUMBANGAN DANA; TAK TANGKAP - “SENDIRIAN BERHAD”


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
                                                     

DANA RM40 JUTA: K'JAAN TETAPKAN DULUAN LUAR BIASA

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan akan menetap duluan (precedent) yang luar biasa jika tiada ketelusan terhadap sumbangan RM40juta yang disalurkan kepada Umno Sabah.

Jika tidak ditangani dengan baik, Perdana Menteri akan dianggap membiarkan perbuatan itu, kata bekas penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Robert Phang.
 
“Ia bermaksud bahawa jika seseorang ditangkap (menyalurkan) dana, ia dianggap sebagai sumbangan politik, dan jika dia tidak ditangkap, maka ia dikira ‘sendirian berhad’,” kata Phang berkata dengan sinis.

“Ini akan memudarkan usaha kerajaan membanteras rasuah dan membawa Program Transformasi Kerajaan ke arah sia2 jika perkara ini tidak dilakukan dengan telus. 

“Ia akan menetapkan duluan yang buruk dan membahayakan BN kerana membenarkannya.”

Semasa persidangan Persatuan Antarabangsa Pihak Berkuasa Antirasuah (IAACA), isu sumbangan politik dibangkitkan dan panel bersetuju ia boleh dianggap sebagai rasuah jika ia tidak dilakukan secara telus.

Semalam, bekas ahli Majlis Tertinggi Umno yang kini ahli parlimen Bebas Lajim Ukin berkata, beliau tidak pernah tahu Umno Sabah mempunyai begitu banyak wang. – sumber


INI YANG KITA TAHU... JADI DANA SUMBANGAN.... YANG KITA TAK TAHU DAH JADI SENDIRIAN BERHAD, BERAPA BANYAK DAH???

A
LLAH MAHA BIJAKSANA DALAM PERANCANGANNYA... DOK SEBOK FITNAH SANA SINI DAPAT DANA LUAR LA, DANA SOROS LA, ALLAH LONDEHKAN UMNO BE END SENDIRI.... PADAN MUKA KORANG... ALLAH BENCI SYAITAN YANG DIKENALI...

No comments:

Post a Comment