Pages

Tuesday, October 23, 2012

MAHATHIR BERI ALASAN BELA SOI LEK SAMBIL MEMBAWA AJARAN SESAT....


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

DR M: MCA TENTANG HUDUD AGAR CINA TAK SOKONG DAP
                                             
Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berpendirian bahawa kenyataan keras MCA terhadap hudud anjuran PAS hanyalah bertujuan untuk menakut2kan pengundi Cina agar tidak menyokong DAP.

Beliau percaya kenyataan berkenaan tidak bertujuan untuk menjauhkan pengundi Cina daripada BN memandangkan MCA tidak membantah perisytiharan negara Islam yang dilakukan BN sebelum ini.

“Dia (MCA) bertujuan untuk menakutkan orang Cina, bukan orang Melayu atau Islam.

“Tujuan MCA nak takutkan orang Cina supaya tak sokong DAP.

“Tapi dulu pun MCA tak pernah bantah bila kita isytihar negara ini negara Islam dan kita akan amal nilai2 dan ajaran Islam," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menyampaikan ucaptama pada satu program dialog di Universiti Malaya petang ini.

Sabtu lalu, presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek memperakui kenyataan Timbalan Pengerusi Wanita MCA, Heng Seai Kie yang mendakwa hukum hudud menggalakkan orang Islam merogol wanita bukan Islam kerana mendedahkan aurat.

Heng dilaporkan menyatakan demikian berdasarkan satu video ceramah Nik Aziz yang dipercayai dirakam sekitar tahun 2008.

Nik Aziz bagaimanapun dilaporkan tidak langsung menyebut tentang wanita bukan Islam dalam video itu dan Heng menyesuaikan sendiri konteks ceramah Nik Aziz untuk meliputi wanita bukan Islam.

Seterusnya, tanpa merujuk secara langsung kepada MCA atau PAS, Mahathir menganggap pihak yang mempolitikkan hudud tidak menghormati ajaran Islam.

“Perkara hudud ini bukan soal agama, ini soal politik.

“Saya juga tak setuju hudud dijadikan isu politik semata2 nak tunjuk mereka ini berpegang kuat kepada agama Islam dan mereka yang tolak tak pegang agama Islam.

“Sebenarnya mereka yang menggunakan isu hudud ini orang yang tak hormati ajaran Islam,” katanya.

Beliau turut menegaskan bahawa Malaysia adalah negara Islam berdasarkan pengiktirafan yang diberikan dunia Islam kepada Malaysia.

“Ia tak dinyatakan sama ada negara ini sekular atau Islamik dalam Perlembagaan tetapi menurut definisi kita adalah negara Muslim kerana semua dunia Islam lain mengiktiraf kita sebagai negara Islam,” katanya.

 – sumber

Mahathir Kutti menambah kuah pada masakan Chua Soi Lek menghina ISLAM… Mahathir sendiri baca quran versi Inggeris… nak bercakap soal ISLAM….

Agaknya laaa.… Arak pun boleh berniaga sebab mencari “Kejayaan” menurut fahaman… Logik….

Agaknya… Soi Lek melakukan SEX BEBAS sebab SUKA SAMA SUKA…

“Perkara hudud ini bukan soal agama, ini soal politik,” kata Mahathir.

“Saya juga tak setuju hudud dijadikan isu politik semata2 nak tunjuk mereka ini berpegang kuat kepada agama Islam dan mereka yang tolak tak pegang agama Islam.

“Sebenarnya mereka yang menggunakan isu hudud ini orang yang tak hormati ajaran Islam,” katanya lagi.

Beliau turut menegaskan bahawa Malaysia adalah negara Islam berdasarkan pengiktirafan yang diberikan dunia Islam kepada Malaysia.

No comments:

Post a Comment