Pages

Sunday, December 25, 2011

SOI LEK MENCARI JALAN ULANGI PERISTIWA 13 MEI?????


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
SOI LEK MENCARI JALAN ULANGI PERISTIWA 13 MEI?????

KUALA LUMPUR, 4 DIS - PRESIDEN MCA, DATO SERI DR CHUA SOI LEK SEOLAH-OLAH DIRESTUI OLEH UMNO UNTUK TERUS PROVOKE PENGHINAANNYA TERHADAP AGAMA ISLAM. 

PADA FORUM DI PENTAS MCA, DR CHUA SOI LEK MENGATAKAN DI HADAPAN ULAMA MUDA UMNO BAHAWA “PELABUR AKAN MENINGGALKAN MALAYSIA” MANAKALA NEGARA AKAN BERHADAPAN DENGAN “KEMUSNAHAN DIRI” JIKA HUKUM HUDUD DI LAKSANAKAN DI MALAYSIA.

BELIAU MELAHIRKAN PANDANGAN TERBARU INI KETIKA POLEMIK MENGENAI SISTEM PERUNDANGAN ISLAM ISLAM ITU MASIH BERTERUSAN. DUA BULAN LALU KETIKA PAS MERAYU KEPADA UMUM AGAR DI BERI PELUANGUNTUK MELAKSANAKAN HUDUD DI KELANTAN SEBAGAI PERCUBAAN, UMNO PULA BERKATA INI BUKAN MASA YANG SESUAI UNTUK BERBUAT DEMIKIAN.

DR CHUA BERKATA SISTEM PERUNDANGAN ITU TIDAK ADIL KEPADA SEMUA PIHAK KHUSUSNYA KE ATAS WANITA SELAIN MENGENAKAN HUKUMAN-HUKUMAN KEJAM YANG JELAS DENGAN KONVENSYEN ANTARABANGSA.

“APABILA REKOD HAK ASASI KITA TIDAK BAIK DAN HUKUMAN PULA DIANGGAP KEJAM, KEDUDUKAN GLOBAL MALAYSIA AKAN MEROSOT”

“MAKA KITA AKAN KESUKARAN UNTUK MENARIK PELABURAN, MALAH PELABUR-PELABUR SEDIA ADA JUGA MUNKIN KELUAR”, KATA BELIAU KEPADA PEMBERITA SELEPAS MERASMIKAN FORUM MENGENAI HUDUD DI WISMA MCA DISINI….

HEBAT…. FORUM YANG DI PENALKAN ANTARANYA MOHD KAMAL SAIDIN, PENASIHAT AGAMA MENTERI BESAR TERENGGANU DAN ULAMA MUDA UMNO….

SUNTIKAN DR CHUA SEOLAH-OLAH CUBA MENIMBULKAN HURU HARA DARI KALANGAN UMMAT ISLAM…. KENAPA UMNO MEMBIARKAN DR CHUA MENERUSKAN HINAANNYA BERTERUSAN???? ADAKAH UMNO JUGA MERESTUI HASUTAN DR CHUA NI???? TAK ADA SEORANG PUN DARI UMNO BERSUARA MENYANGGAHI PANDANGAN YANG MERUPAKAN HASUTAN EKSTRIM INI????

MOHD KAMAL SAIDIN, PENASIHAT AGAMA MENTERI BESAR MALAH MENGATAKAN BEBERAPA PERUNTUKAN ADALAH BERTENTANGAN DENGAN QURAN DAN HADIS…

PERSOALANNYA…. DI MANAKAH DRAF PERUNDANGAN ISLAM HASILAN UMNO???? ENTAHLAH…. DAH 54 TAHUN MEMASUKI USIA 55 TAHUN TAK BERAPA HARI JE LAGI…
No comments:

Post a Comment