Pages

Sunday, December 25, 2011

FITNAH TERANCANG UMNO & RTM


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
FITNAH TERANCANG UMNO & RTM
Sidang media YB Nasir telah menerangkan agenda, pakatan, FITNAH TERANCANG UMNO dan RTM memutarbelit isu berkenaan dgn Penurapan Jalan di Kg Hilir, Teluk Taipon, Kubang Rotan.

Sebenarnya Kerajaan Pakatan terutamanya PAS mengambil Inisiatif dan berjaya menyelesaikan permasaalah jalan rosak di Kawasan Tersebut sepanjang 1.1 km.

Berikut Antara ringkas Kronologi Tindakan dan insiatif YB Nasir :
1. Jalan tersebut telah pun rosak sejak zaman UMNO lagi
2. Penurapan jalan di Kawasan tersebut Dilakukan/dilaksanakan hanya separuh/sebahagian oleh pihak NCER.(kerana jalan yang terbabit adalah Jalan MADA).
3. 03.06.2011 - YB Nasir telah menghantar Surat Rasmi kepada pihak berkuasa Perlaksanaan Koridor Utara supaya jalan ini di Turap sepenuhnya.. (malangnya tidak berkesan).
4. 13.01.2011 - YB Nasir telah menghantar lagi Surat Permohonan kepada Pengarah Unit Pembangunan Ekonomi Negeri Kedah (UPEN) 
(bawah Kerajaan Negeri). Telah mendapat RESPON YANG BAIK.
5. Susulan dari itu, pihak Pejabat Daerah Kota Setar telah membuka tawaran Tender dan Syarikat KODRI ENTERPRISE telah dilantik untuk 
melaksanakan kerja-kerja penurapan di kawasan tersebut 
sepanjang 1.1 km.
6. 27.11.2011 - Surat Akuan Sumpah telah diterima dan menyatakan Kerja-kerja penurapan telah selesai dilaksanakan. 

Dari itu sebenarnya Pihak YB Nasir telah menjalankan amanah dan tanggungjawap beliau. Tindakan dan keperihatinan beliau telah menyelesaikan masaalah. NAMUN keadaan sebenar sudah diputarbelikan oleh suatu Pakatan jahat.

Dengan megahnya UMNO membabik dada bahawa mereka la HERO masyarakat dan memperbodohkan penduduk Kampung tersebut. Fitnah dan RTM bersenkongkol menyebar FITNAH (tak logik betul nak keluarkan ISU tanpa buat HOMEWOK dulu).


HA HA HA HA… AKU MEMANG DAH AGAK DAH…. MEMANG CAI CAI TU NAK MENJAHANAMKAN KERAJAAN PR KEDAH PIMPINAN EM BI DS USTAZ AZIZAN ABDUL RAZAK………
SUMBER

No comments:

Post a Comment