Pages

Saturday, February 4, 2012

“HAJI EKSPRESS” HARAM???? TANYA JAMIL….


  السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
HAJI EKSPRESS HARAM???? TANYA JAMIL….

KUALA LUMPUR 4 Feb. - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom mengesahkan beberapa pegawai dan kakitangan Lembaga Tabung Haji (TH) yang disyaki terlibat dalam sindiket haji ekspres sedang disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia .

Menurutnya, siasatan dijalankan hasil susulan laporan yang diterima pihak berkuasa tentang tuduhan meminta suapan bagi membolehkan jemaah haji menunaikan ibadat itu lebih awal daripada dijadualkan.

Bagaimanapun, saya meminta semua pihak agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung pendedahan kegiatan sindiket berkenaan kerana kita serahkan kepada pihak berkuasa untuk membuat siasatan.

Kita perlu beri peluang kepada semua individu terbabit untuk pertahankan diri daripada tuduhan ke atas mereka, katanya kepada Mingguan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas laporan eksklusif Utusan Malaysia berhubung sindiket melibatkan beberapa pegawai dan kakitangan TH yang dipercayai beroperasi sejak 2009 dengan menawarkan orang ramai melangkau giliran untuk menunaikan ibadat haji.

Sementara itu, Pengurus Besar Komunikasi Korporat TH, Anis Zuhani Ahmad berkata, agensinya mengambil tindakan dalaman terhadap pegawai yang disyaki terlibat dalam sindiket haji ekspres.


KEJAYAAN MAZHAB UMNO YANG MELAKSANAKAN RUKUN ISLAM DI MALAYSIA... RUKUN2 ISLAM YANG DITUMPUKAN IALAH RUKUN2 YANG ADA MASYUK JE….

RUKUN ISLAM PERTAMA IALAH HAJI... DARI TABUNGNYA, KURSUSNYA, KESIHATANNYA, PENERBANGANNYA, PENGINAPANNYA, PENGANGKUTANNYA, DAMNYA SEHINGGA KIRIMAN AIR ZAM ZAMNYA... LENGKAP 100%...

RUKUN ISLAM KEDUA IALAH ZAKAT... DARI PPZNYA... DENGAN BANGUNANNYA... DENGAN PINJAM BAYAR GUAMANNYA... DENGAN KUTIPAN BERJUTANYA... LENGKAP.... 

RUKUN ISLAM KETIGA IALAH PUASA... DARI TENGOK ANAK BULANNYA... PENGUMUMANNYA... MAJLIS TILAWAH ALQURANNYA.... HUKUMAN  BAGI ORANG YANG TIDAK PUASANYA... SEHINGGAKAN PENGUMUMAN RAYANYA DAN FITRAHNYA....

RUKUN ISLAM SYAHADAH DAN TUNTUTAN2NYA? PERKARA2 WAJIB YANG LAIN, DIMANAKAH DISOROKKAN YE… SEHINGGAKAN UMMAT ISLAM MENJADI KELIRU SEKELIRU KELIRUNYA…..  

RUKUN ISLAM SOLAT???? TAK SOLAT, TAK ADA PULA HUKUMAN GANTUNG KOLE KE... USUNG DAN ARAK DENGAN LORI SAMPAH KE.... TAL SOLAT... LU PUNYA HAL..... 

HE HE HE….. PUAK NI BUKAN KIRA HALAL KE HARAM….. JANJI DUIT….. INILAH AMANAH YANG DIREBUT SANGAT… AMANAH JAGA DUIT…

HAJI YANG LARI BALIK HARI 11 ZULHIJJAH MUSIM LEPAS TU BUKAN HAJI EKPRESS KE???? ENTAH LAAAA….

No comments:

Post a Comment