Pages

Sunday, February 5, 2012

DHA : THIQAH, WALA’ DAN ROAD-SHOW


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
THIQAH, WALA DAN ROAD-SHOW


Kedengaran juga ada pihak yang ingin membuat road-show ke seluruh Negara. Bagi saya itu adalah hak dia dan lagi banyak dia cakap, lagi jelas pendiriannya yang dangkal. Hanya dia perlu ingat, kesalahannya kali ini bukan kesalahan kali pertama. Dulu dia pernah ditegur dan sudah pun diberi amaran. Kali ini dia lajak lebih jauh lagi maka dan bagi yang menganggap pemecatan beliau agak drastik; perlu diberi amaran dulu dan sebagainya, harap ingat kembali peristiwa lampau.

Mungkin dia akan mencanangkan bahawa dia dipecat kerana DSAI. Itu jelas satu pembohongan. Dia dipecat kerana sikap dirinya sendiri. Semasa road-show boleh cakap apa yang dia suka, reka cerita dan sebagainya, tapi semua tahu, dia dipecat kerana sikapnya. Sikapnya yang tidak mahu terima pendirian parti dan kesungguhannya membawa mesej UMNO/BN untuk mempengaruhi ahli PAS dan rakyat jelata. 

Dulu dia juga yang menjadi juara wala’ dan thiqah. Tetapi itu hanya ketika dia sebagai ketua. Semua kena dengar cakap dia. Kalau tidak maka tidak wala, tidak thiqah serta tidak cukup tarbiyyah dan sebagainya. Tetapi apabila dirinya bukan ketua, nampak gayanya konsep tersebut tidak lagi releven.

Mungkin itulah yang berlaku apabila dikuasai hawa nafsu. Terlalu membesarkan diri, dengan beranggapan bahawa dirinya sahaja yang betul dan yang lain semuanya bagaikan parasit. Parasit ini sebenarnya hidup di atas kekuatan yang lain dan secara perlahan merosakkan pihak yang menanggungnya. Itulah apa yang ingin dilakukan. Tetapi, Alhamdulillah, Allah sayangkan PAS dan memberi PAS kemampuan untuk nyah-parasit dan inilah yang telah berlaku.

Parasit sudah pun dinyahkan dan dengan itu PAS akan mara ke hadapan bagi memenuhi kehendak rakyat dan ummat Islam untuk menggantikan UMNO dengan menjadi wadah  politik ummat Islam yang utama di negara Malaysia.

WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD


SUMBER

HE HE HE.. AKU SEBENARNYA MALAS DAH NAK CAKAP DENGAN SPESIS SIPUT BAB* NI... DULU MASA BERKUASA, BERJAWATAN... MENUNTUT ORANG BAWAH BERWALA
 DENGANNYA... BILA DI BAWAH, DIA TIDAK BERWALA KEPADA PEMIMPIN.... 

KHALID AL-WALID DARI PANGLIMA TENTERA DITURUNKAN PANGKAT KEPADA TENTERA BIASA (PREBET)... DIA BERWALA KEPADA PANGLIMA YANG BARU.....

INILAH AKHLAK YANG KURENG DI AJAR OLEH DHA...

1 comment:

  1. spesis ckp besor ni mmg secara tak sedar diri telah memparasitkn diriny dia sndri & selayakny dok luar jamaah.

    ReplyDelete