Pages

Monday, September 16, 2013

CHIN PENG VS HENRY GURNEY - ZAHID "MULIA"KAN PENEGAK NEGARA YAHUDI

 SHAH ALAM – Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri DrAhmad Zahid Hamidi menegaskan kematian bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng yang hidup dalam buangan di Thailand tidak akan memadamkan rasa kebencian dalam kalangan balu polis dan tentera yang telah mengorbankan ramai pejuang negara.


Sehubungan itu, tegasnya adalah tidak wajar sekiranya mayat mendiang dibawa pulang ke Malaysia untuk disemadikan.Menurut beliau, Chin Peng tidak layak menerima penghargaan dan penghormatan kerana mendiang bukanlah seorang pejuang kemerdekaan seperti yang didakwa sesetengah pihak.
“Tidak mungkin veteran polis dan tentera menerima mayat atau abunya sekalipun untuk dikebumikan di Malaysia.“Chin Peng bukan pejuang kemerdekaan sebagaimana dakwaan beberapa pihak termasuk parti politik, NGO atau individu tertentu, beliau tetap ketua pengganas komunis yang tidak boleh diterima di bumi ini,” katanya yang dipetik daripada mesej melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), hari ini. 


Menurut Laporan Bangkok Post awal pagi ini menyebut, Chin Peng atau nama sebenarnya Ong Boon Hua, 90, meninggal dunia akibat sakit tua pada pukul 6.20 pagi tadi di sebuah hospital di Bangkok.


Sejarah yang cuba dibelitkan oleh Dato Seri Dr Ahmad Zahid semakin menampakkan dirinya bodoh dan bengap… Beliau munkin terlupa apakah perbezaan Chin Peng dengan Musa Ahmad, Rashid Maidin dan Shamsiah Fakeh??? Musa Ahmad adalah Pengerusi PKM yang diseludupkan kembali ke Malaysia oleh Kera jaan Malaysia.

Rashid Maidin… mewakili PKM ke Rundingan Baling 1955, di hantar ke Mekah menunaikan Fardhu Haji dibawah tanggungan sepenuhnya Kera jaan Malaysia.

Apakah Tok Janggut yang menentang British dianggap penderhaka raja???

Apakah sebenarnya niat Zahid??? Anti Cina kah??? Nak tarik Melayu atas sifat Rasis Bodohnya kah???? Apakah maC41 yang menjadi polis & tentera British dianggap HERO???? Bengong ke per ni????


Umno dengan Comunist Party of China adalah sefahaman.... 


No comments:

Post a Comment