Pages

Tuesday, August 6, 2013

MCA MAHU BELAJAR DARI PARTI KOMUNIS CHINA


MCA akan menggabungkan kekuatan Parti Komunis China (CCP) dalam usaha memulihkan parti selepas prestasi buruk dalam pilihan raya umum ke-13 lalu.

Timbalan Presiden MCA Liow Tiong Lai berkata, kekuatan struktur CCP, sistem pendaftaran anggota dan pengurusan maklumat Internet dikenal pasti selepas lawatan enam hari ke China.


“Lawatan ke China bagi mempelajari kekuatan struktural CCP dan menggabungkannya dengan rangka dasar transformasi MCA,” kata Liow dalam sidang media di ibu pejabat MCA hari ini.

Liow yang mengetuai pasukan petugas transformasi MCA bagaimanapun menegaskan parti itu bukannya melihat kepada fahaman Komunisme.

NONE
“Lawatan itu tidak menyentuh langsung soal ideologi,” katanya.


Liow berkata, CCP merupakan parti yang “terbuka dan liberal” dalam mendekati masyarakat dan kekuatan stukturnya membolehkannya wujud dan berfungsi untuk lebih 90 tahun – MK


Selepas Umno membuat pendekatan kerjasama dengan CCP, MCA pula mengorak langkah yang sama…


Tahniah dengan pembaharuan era BN di Malaysia… Di Malaysia.. macai2 BN mengatakan DAP sebagai kommunis… Umno & MCA yang sebilik ngan Parti Komunis China (CCP) tidak pula di cop sebagai “talibarut” komunis???

No comments:

Post a Comment