Pages

Tuesday, September 6, 2016

Benarkah Najib Takutkan Allah??? UMNO Sokongkah RUU355???

"Berbekalkan semangat itu, kita akan bangkit semula. Lawan tetap lawan. Saya tidak takut pada sesiapa, hanya takut pada Allah SWT.

"Saya tidak takut pada orang yang khianati Umno selepas jadi pemimpin sepanjang 22 tahun. Patutkah saya takut pada orang yang sudah berusia 92 tahun? Kita tidak payah cakap banyak tentang orang yang sudah banyak terbabas. Insya Allah, kita boleh mencapai kemenangan berkat kebersamaan kita," katanya.

Najib berkata demikian semasa berucap menggulung perbahasan Persidangan Perwakilan Umno Bahagian Pekan di Dewan Konvensyen Sultan Haji Ahmad Shah di Pahang, hari ini.


Menurutnya semangat perjuangan beliau tidak pernah luntur walaupun pernah berhadapan detik hitam pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-10 pada 1999 apabila hanya menang dengan majoriti 241 undi.

"Ramai yang suruh saya pindah ke kawasan lain kerana kata Pekan tidak selamat lagi buat saya. Namun, saya tolak cadangan berpindah sebab saya nekad. Saya bermula di Pekan dan politik saya akan berakhir di Pekan," katanya.

Sehubungan itu, Najib yang juga Ketua Umno Bahagian Pekan meminta supaya 148 cawangan Umno di Pekan berjuang bersamanya bagi memperoleh majoriti melebihi 40,000 undi pada PRU akan datang, sekali gus menjadi jawapan paling utuh kepada mereka yang menyerangnya.

Beliau turut mengingatkan anggota perwakilan supaya sentiasa menjaga akar umbi masing2 dan tidak bercakaran sesama sendiri selain menyelesaikan masalah dalaman secara bertoleransi.

"Saya kena jaga gelanggang yang lebih luas. Saya perlu ke hulu dan ke hilir. Saya perlu mentadbir isu negara yang semakin hari semakin kompleks termasuk dimensi luar yang lebih luas.

"Janganlah memeningkan kepala saya dan jangan sampai menimbulkan 
apa2 yang boleh membawa persepsi negatif tentang bahagian Pekan," pintanya kepada anggota perwakilan berkenaan.

Pada masa yang sama, Najib yang juga Menteri Kewangan berjanji akan mencari dana tambahan untuk Bajet 2017 bagi melaksanakan lebih banyak pembangunan di luar bandar dan mengurangkan bebanan masyarakat kampung.

"Kita akan cuba kaedah kreatif untuk tambah peruntukan kerana sedar dengan kesusahan yang terpaksa ditanggung mereka... mereka ini jugalah sanggup hidup mati bersama Umno.

"Jadi, kita mesti jaga orang kampung sebab mereka inilah saban tahun penyokong tegar kita, penyokong berani mati kerana kita, dan tidak pernah menyerah kalah kepada musuh politik...kerana merekalah Umno masih mampu berdiri tegak sehingga hari ini,"katanya.

Sementara itu, Najib yang juga Presiden Umno, meminta jentera parti dan BN di seluruh negara supaya bersiap sedia menghadapi corak gerak kerja baharu untuk memenangi PRU Ke-14 nanti.

Menurutnya gerak kerja itu akan menggunakan kaedah yang lebih baik, tersusun serta menggunakan teknologi dengan cara yang lebih dinamik.


"Jika ada sesuatu yang membuatkan hasil menjadi lebih baik, kita akan lakukan kerana kerana politik itu bersifat dinamik. Jika kita menggunakan kaedah lama, kita akan tewas... jika menggunakan kaedah baharu, kita akan ke hadapan dan boleh tewaskan semua musuh," tegas beliau.
-----------------------------------------------------

Rakyat sedang memerhati sikap retorik UMNO dengan Islam... Dah lama Islam menunggu UMNO dapat hidayah...
Jangan bercakap berdegar2 Jibby... ekor bergelumang najis... Kita nak tengok Jibby sanggup ke kerah MP UMNO menyokong pindaan RUU355 di Parlimen Oktober nanti...

No comments:

Post a Comment